Vergoeding pedicure behandeling

 

Als u diabetes of reuma heeft, is het raadzaam om enkele malen per jaar naar de medisch pedicure te gaan. Ook als u geen voetklachten heeft. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van een medisch pedicure. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van uw schoenen en/of sokken. Ook kan de medisch pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

 

Vergoeding diabetici

Met ingang van 2015 zijn er wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de vergoeding voor diabetici. Voor diabetici dient een zogenaamde Sims-classificatie en zorgprofiel te worden gedefinieerd.

  • De Sims-classificatie
    Een risico inventarisatie die in kaart brengt welke risico's de patiënt loopt
  • Het zorgprofiel
    Geeft o.a. aan in welke risicogroep u valt en voor welke vergoeding u in aanmerking komt vanuit de zorgverzekering

Het behandelplan wordt door de podotherapeut of internist opgesteld. Het aantal behandelingen is per persoon verschillend en afhankelijk van het zorgprofiel.

 

Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering kunt u in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van uw pedicurebehandeling bij mij, als u doorverwezen bent door

Met deze podotherapeuten heeft Ellen voor Voeten een zorgcontract afgesloten. 

 

Vergoeding reumatische aandoeningen

Ook bij reumatische aandoeningen is een vergoeding mogelijk uit uw aanvullende verzekering. De vergoedingen hebben meestal betrekking op de artritis-vormen. Ik adviseer u om uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen.