Een medisch pedicure, dé specialist

Voor een volledige voetverzorging kunt u een afspraak maken. U kunt dit aanvullen met een overheerlijke voetmassage of uw nagels laten lakken. Maak snel een afspraak in Baarn, Laren of Almere.

 

Een medische pedicure is gediplomeerd om de zogeheten risico voeten te behandelen. De specialist die ook een complexere voet of nagelproblemen behandeld. 

 

 

U kunt bij mij ook terecht voor

 • diabetische voet
 • oncologische voet
 • oudere voet
 • reumatische voet
 • spastische voet
 • verwaarloosde voet
 • Antidruk technieken
 • Nagelbeugel technieken
 • Nagelregulatie- en reparatie technieken
 • Orthese

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt

 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

 

Oncologische voet

Mensen die behandeld worden met chemo therapie of targeted therapie kunnen (soms ernstige) problemen krijgen met huid en nagels. Ook kunnen zij bijvoorbeeld zenuwschade krijgen in de voeten (neuropathie). Tijdens een actieve behandeling met chemotherapie mogen zij in een bepaalde periode niet behandeld worden door een (medisch) pedicure i.v.m risico op complicaties.

 

De  Oncologisch Voetzorg Verlener (OVV) is een voetzorgverlener die, in afstemming met de behandelend arts en/of oncologie verpleegkundige, op een veilige en verantwoorde manier voetzorg kan en mag verlenen aan kanker patiënten (of andere patiënten die behandeld worden met chemotherapie)

 

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

 

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

 

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

 

Nagelreparatie / regulering 

In mijn praktijk werk ik met Gelacy. Dit pas ik toe voor reconstructies van schimmel [ mycose] nagels,  regulering van ingroeiende nagels en tunnelnagels . 

 

Gelacy is een uniek product. Heeft de positieve eigenschappen van gel en acryl alleen zonder schadelijke stoffen. Het is een hypoallergeen product, dus geen allergische reacties. Een Gelacy nagel ziet er heel natuurlijk uit en is ook zeer geschikt voor mannennagels. 

 

Een Gelacy nagel is licht en flexibel en voelt natuurlijk aan. Dit product is er in verschillende kleuren, zodat er altijd een bij de natuurlijke kleur van uw teennagel past, maar kan ook gewoon gelakt worden.

 

Schimmelnagel / kalknagel

Een schimmelnagel heeft een doffe, brokkelige nagelplaat en kan muf ruiken. De nagel is  geel / bruin van kleur. Een schimmelnagel kan geheel of gedeeltelijk loslaten. De oorzaak is een schimmelinfectie.

 

Huidschimmel aan de voet, vaak zwemmerseczeem genoemd, begint meestal tussen de tenen. Soms jeukt het en kan er een onaangename geur ontstaan. Een huidschimmel kan kloven veroorzaken en pijn gaan doen. Vanuit de tenen kan de schimmel zich verder uitbreiden over de tenen, de voetrug en voetzool.

 

Een pedicure behandeling van een schimmelnagel bestaat uit 

 • de nagel zo dun mogelijk frezen (vijlen / schuren  )
 • nagelomgeving schoon maken
 • nabehandeling met een schimmeldodend product
 • nagelreparatie Gelacy (optioneel)

Voorkom herhaling van besmetting

 • Sokken en schoenen met een schimmeldodend middel behandelen
 • Gebruik zo min mogelijk zeep bij het wassen van uw voeten
 • Droog tussen de tenen goed af
 • Draag slippers in zwembad of sauna 

Likdoorns

Een likdoorn is een verharde eeltkern, die naar binnen groeit. Een likdoorn ontstaat vaak op een eeltplek. Wanneer de dode cellen (eelt) niet meer naar buiten weg kunnen door druk van buitenaf, gaat het eelt in plaats van naar buiten zich een weg naar binnen zoeken. De harde kern van een likdoorn kan tegen een zenuwuiteinden drukken en veel pijn veroorzaken. Een likdoorn kan ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen. Tijdens de pedicure behandeling verwijder ik het overtollige eelt van de likdoorn totdat de plek pijnvrij is.